Poboljšanje kvaliteta života

Ne medicinska kućna nega fokusira se na pomoći starijim osobama u vezi sa svakodnevnim aktivnostima koje su im potrebne da bi ostali bezbedni i zdravi.

Jedna veoma bitna potreba starijih osoba koje žive same ili veliki deo dana provode same, je jednostavno, druženje. Druženje, kao komponenta profesionalnog staratelja koji osobi pomaže u radu na sebi, može da bude isto toliko bitna koliko i fizička pomoć koju pruža medicinsko i drugo osoblje.

Starijim osobama je potreban razgovor i kontakt jedan na jedan da bi svoj um držali budnim i na taj način uticali na smanjenje ili eliminisali mogućnost nastanka demencije. Oni mogu da napreduju uz nekoga, da učestvuju u njihovim omiljenim aktivnostima, može im se pomoći u angažovanju oko nekih društvenih događaja (koncerti, pozorišta..), uključiti ih u određene volonterske radove, i sl. Naše Udruženje će se postarati da obezbedi osobu koja bi mogla da zadovolji sve ove potrebe.

Ovakav vid pomoći zapravo može nekim osobama pomoći ne samo da opstanu već i da znatno napreduju u psiho fizičkom smislu.

Mnogi profesionalni staratelji kao i starije osobe koje su prošle kroz takva iskustva, smatraju da timski pristup lečenju, ne medicinska vrsta pomoći kao dopunsko rešenje uz redovno zdravstveno lečenje , daju najbolje rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>