Teorija starenja

Starenje je neizbežan, prirodan proces ali je sasvim normalno pretpostaviti da to nije uvek lako prihvatiti. Mi ne možemo izbeći činjenicu da smo svakim danom sve stariji, ali ako taj strah, tuga ili apatija obeleži ovu fazu naseg života, svakako postajemo briga naših biližnjih.

Najčešće starost ili treće doba, vezujemo za zdravstvene probleme, bolove, problem zavisnosti od drugih, usamljenost….ali to nije uvek slučaj i svakako ne mora biti. Najbolje polazište da promenite ovaj stav ćete naći u pitanju: „ Kako želimo da živimo starost“? Uglavnom ovo pitanje sebi ne postavljaju mladi ili sredovečni i upravo je to problem koji se javlja u ovoj fazi zivota. Očigledno je da nam je strano i ne utiče na nas ono što je daleko , a onda se odjednom suočimo sa istinom da ćemo sutra biti mi, koji živimo realnost koju danas žive naši stariji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>