Unapređenje brige o starima

Oko 40 predstavnika ustanova socijalne zaštite i lokalne uprave i volonteri Crvenog krsta iz Kragujevca, učestvovali su u jednodnevnoj obuci za pripremu projekata u oblasti brige o starima.

Radionica je deo projekta koji se sprovodi u Kragujevcu, Pirotu i Indjiji u organizaciji Crvenog krrsta i uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Holandije.

Učesnici radionice sticali su stručna znanja o tome kako da ideje o uslugama za starije osobe pretoče u konkretne projekte i tako obezbede njihovu realizaciju u lokalnoj zajednici.

Strucnjaci iz Holandije i Litvanije preneli su danas učesnicima obuke u Kragujevcu iskustva iz svojih zemalja o uspešnim servisima za starije osobe.

Serija edukacija i uvodjenju novih servisa za stara lica vodi i ka otvaranju Dnevnog centra. Prvi takav centar u Srbiji otvoren je u Pirotu, a Kragujevac bi trebalo da ga dobije u oktobru, najavili su u Crvenom krstu Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>